Videoer er et fantastisk virkemiddel for å fange oppmerksomhet og formidle budskap. I denne posten vil du få 10 tips som kan hjelpe deg med å gjøre det best mulig i ditt neste videoprosjekt:

1. Avklar formålet

Husk å tenkte gjennom hva formålet med videoen er, før produksjonen. Skal den for eksempel svare på spørsmål eller skal den være selgende?

En video som skal fremme et enkelt tilbud kan for eksempel være kortere enn en video hvor du skal forklare hvordan produktet ditt fungerer.

2. Good hook

Du har under 2 sekunder til å fange oppmerksomheten til brukerne dine, så disse må du bruke godt.

Ved å komme med et spørsmål eller en interresant kommentar eller en påstand, i løpet av de første sekundene, sikrer du at flest mulig faktisk ser mer av videoen du har laget.

3. Bruk teksting

Mange ser videoer uten lyd på sosiale medier, derfor er det lurt å tekste videoene, slik at flere faktisk ser videoen og får med seg innholdet.

Et tips her er å bruke litt større skrift og ikke ha for mye tekst av gangen, på skjermen. For de ekstra interesserte kan man se denne videoen som forklarer hvorfor gul er den mest lesbare fargen.

4. Vær autentisk

Sosiale medier handler om autensitet. Derfor trenger ikke produksjonen nødvendigvis å være så profesjonell som mulig.

Brukerne ønsker å høre ekte historier og dele ting med hverandre, noe som kan være greit å ha i bakhodet.

5. Bruk riktig format

Husk å sjekke hvilke formater som er tilgjengelige på de ulike kanalene og bruk de formatene som er optimale for din kanal.

Stående 9:16 fungerer bra på Instagram Reels, Tiktok, Snapchat og Youtube Shorts, mens på Facebook og LinkedIn kan det passe bedre med 4:5 eller 1:1.

6. Varighet

Mange lurer også på hvor lange videoene bør være. Lengden på videoene har ikke nødvendigvis så mye å si, så lenge innholdet som presenteres i den er interessant for seeren.

Det er viktig å huske på at mange bruker sosiale medier på farten og ikke har tid til å se ting som er for langt, så hold det gjerne under 1 min.

7. Bruk data

Ved å bruke data vil du oppleve at du løfter produksjonene dine. For eksempel vil en målgruppeanalyse hjelpe deg med hvordan du skal tilpasse videoen til din målgruppe og deres interesser og behov. På samme måte kan en søkeordsanalyse gi deg verdifull innsikt om hvilke stikkord filmen bør inneholde!

Gjør også research på andre konkurrenter for å se hvordan de har produsert videoer og hvordan de har fått mye engasjement. Ta så med deg denne læringen inn i dine egne produksjoner.

8. Ha med logo

Om du ønsker å bygge merkevare kan det være lurt å inkludere en logo filmen.

Logoen kan enten komme opp i løpet av de første sekundene og så tas vekk, eller så kan den ligge nede i bunn eller i hjørnene, gjennom hele filmen.

9. Oppsummering ved lengre videoer

Skal du lage lengre innhold kan det være lurt å ha med en oppsummering for hva videoen skal ta for seg, i starten av videoen.

Dette gjør at brukeren er får et bedre inntrykk av hva som kommer og gir også seerne dine en god brukeropplevelse.

10. Snakk til målgruppen din

Husk å snakke til de menneskene som du ønsker skal se filmen!

Ved å snakke det samme språket som målgruppen din, vil det hjelpe de med å relatere til innholdet og flere av de riktige menneskene vil se videoen.

Hjelp til produksjon av innhold?

Stories Media har lansert et nytt konsept for produksjon av innhold til sosiale medier, for å produsere et høyere volum av innhold med høy kvalitet, som er tilpasset dagens kanaler. Les gjerne mer om hvordan vi jobber for at våre kunder skal få oppmerksomhet og bli husket i en verden med stadig mer støy.