Håndterer du en Facebook-side, eller har forsøkt å legge ut en post, og på grunn av at du ikke har valgt et forhåndsdefinert bilde på siden, vil ikke Facebook registrere bilde du ønsker å bruke? På grunn av Facebook sin egen caching vil det heller ikke nødvendigvis hjelpe å endre bilde på siden og du er stuck med en post med et dårlig bilde.

Debug bilde facebook

Bruk Facebook sitt debug verktøy

Den gode nyheten er at det finnes et verktøy som løser problemet ved å fjerne Facebook sin caching på en gitt side. Dette er en egen side under Facebook.com og på grunn av at svært få vet at dette finnes, er det lite brukt blant de som håndterer Facebook-sider.

Her er siden du skal bruke:

https://developers.facebook.com/tools/debug/

Debug facebook lenke

Slik fikser du lenken med Facebook sitt verktøy

  1. Etter du har testet lenken til nettstedet ditt på Facebook og denne ikke fungerer (slik som bildet over), besøker du nettadressen: https://developers.facebook.com/tools/debug/
  2. Legg inn lenken i feltet på siden, og klikk “Debug”
  3. Etter å klikket “Debug”, får du opp en side med status for lenken din. Her får du også en preview på hvordan posten din kommer til å se ut neste gang du poster den på Facebook. Hvis Facebook ikke klarte å prosessere lenken riktig, kan du trykke “Scrape again” og se om dette løser problemet.
  4. Dersom du ikke fikk resultatet du ønsket deg, må du se om riktig bilde er forhåndsvalgt på siden din, eller om Facebook får hentet riktig bilde med micro data.
  5. Refresh Facebook-siden din og lim inn lenken på nytt, men nå med riktig bilde!