Google søk er en av de mest kraftfulle annonseringskanalene, ettersom vi kan vise en annonse til en person som faktisk leter etter våre produkter, eller tjenester. Google Ads er derfor en performance marketing-kanal som annonsører bruker i et “Always on”-løp, noe som gir rom for mye prøving og feiling av annonsestrategier, for å oppnå de virkelig gode resultatene over tid.

Etter mange år med optimalisering og testing av nye strategier i Adwords (nå Google Ads), har jeg kommet frem til 3 avanserte strategier som har gitt gode resultater.

1. Hver konto er unik

Noe man ofte glemmer i et AdWords-oppsett er at alle selskaper har sitt eget publikum de ønsker å nå ut til. Det gjør at hvert kontooppsett bør være unikt tilpasset for hver bransje og målet som bedriften har med annonseringen.

Jeg tester for eksempel mye med inndeling av kontostruktur basert på kjønn, alder, enhet, interesser og lister vi har samlet. En slik inndeling vil gjøre at du kan:

 • Skreddersy annonsetekst basert på hvem som søker
 • Justere bud lettere
 • Lettere å rapportere og analysere tall
 • Sende trafikk til spesifikke landingssider

Jeg gjør i forkant av en slik inndeling flere analyser av hvilken inndeling som vil ha størst effekt for selskapet. Et eksempel kan være å dele inn en konto i tidligere kunder, og potensielle førstegangskjøpende. På denne måten kan vi snakke direkte til våre lojale kunder, tilby en spesiell rabatt, og øke synligheten i Google, dersom de har en høy verdi for oss. Dette kan i tilfeller gi bedre effekt enn å dele inn på kjønn, hvis fordelingen av de kjøpende er jevn sett på demografi.

Note: Jeg ville kun delt en konto inn i en av grupperingene, for at man fortsatt opprettholder kontroll med ikke for mange kampanjer, og at ikke data blir spredt i for mange kampanjer.

2. Lage flere avanserte retargeting-lister


Et bra sted å begynne er å legge til “must have”-listene for alle brukere, besøkt bestemte sider, kovnertert tidligere, engasjement på siden, osv med ulike tidsintervaller, som siste 30, 60, 90, 180, 360 og 540 dager. Dette er et godt grunnfundament for listene du trenger i Google Ads.

Når fundamentet er på plass, kan man virkelig leke seg med uendelige kombinasjoner av brukerdata for å skreddersy markedsføringen enda bedre. Få det meste ut av Google Analytics, ved å teste:

 • Liste på alle som kommer fra kilden epost. Da har du en liste med epostbrukere som laster seg opp automatisk.
 • Liste på alle som kommer fra eksterne nettsteder. Da vet du hvilke type annonse de allerede er blitt eksponert for og kan kan lage det neste annonsebudskapet ditt tilpasset til dette.
 • Liste på alle som har handlet over X antall kr, eller kjøpt X antall produkter. Disse kan være mer verdt enn personer som kun gjør småkjøp.
 • Liste på alle som har konvertert, eller besøkt siden på black friday i fjor. Disse kan være interessert i gode deals når du ønsker å selge ut produktene dine.
 • Alle som har søkt på et søkeord, kan vi fange opp igjen med bannerannonser.

Som sagt, så er det uendelig med kombinasjoner og man er nødt til å teste ulike fremgangsmetoder for hver bransje og publikum man ønsker å nå ut til. Det kan også være interessant å gå dypere inn og lage personprofiler basert på adferd denne brukeren tidligere har hatt og skreddersy markedskommunikasjonen basert på dette. Da vil du skape en svært relevant opplevelse, som naturlig nok gir økt salg.

3. RLSA-lister for søk

Når vi har laget avanserte retargeting-lister og vi har gjort analysene som tilsier hvilken kontostruktur vi skal gå for, så kan vi planlegge hvordan vi kan bruke retargeting-listene våre for søk.

En strategi som kan gi deg mer data og finne nye søkeord du ikke tidligere har tenkt på, er å lage en egen target and bid. Target and bid betyr at du sier at alle søkeord i denne kampanjen skal kun trigges hvis en person søker og er på liste X. Da eksempelvis listen vi nylig laget med alle som er på epostlisten vår, som vi vet alle våre eksisterende kunder er i.

Etter man har laget kampanjen og målretningen, settes budgivningen på CPA (Cost Per Acquisition). Denne budgivning optimaliserer for at du skal på konverteringer innenfor en gitt sum som du setter for kampanjen.

Når vi har laget kampanjen, legger vi inn alle søkeordene vi har i broad og fjerner samme ord i eksakt, sammen med alle søkeordene vi allerede rangerer på. Selger vi for eksempel joggesko, og dette blir satt som bredt søkeord, vil Google gi oss synlighet på alle termer som de mener er relatert til dette ordet. Ettersom vi laget en CPA-kampanje vil også Google prøve å finne de søkene som folk vil konvertere i fra. Vi får altså en ekstremt interessant liste med søketermer fra denne kampanjen.

Oppsummert gir denne kampanjen deg mulighet til å:

 • Skreddersy et budskap til en gitt kundegruppe.
 • Finne ut hva de søker på som er relatert til dine produkter. Denne listen kan du bruke til å forstå kundeadferd og flere søkeord du kan rangere på.
 • Å konvertere direkte med bedre målretning.

Samme konsept er appliserbart for in market (med andre) publikum som nå er tilgjengelig også for søk. Det åpner mange nye muligheter til å treffe målgruppen din på en helt ny måte.

Kan vi være en bra match?